Cercar en aquest blog

2 de gen. 2012

Bon any nou i tàrtar de salmó

Holas!

tot i que cadascú comença l'any com pot i vol, nosaltres el vam acabar amb un aperitiu antològic en bona companyia del qual us deixo un plat: tàrtar de salmó amb advocat, fàcil i deliciós pels amants i amantas del peix cru! segur que es poden afegir més ingredient com per exemple barreja amb salmó fumat o tàperes, però jo el faig senzillet.



Ingredients
  • 2 lloms de salmó gruixut sense espines. A mi em donen molt bon resultat els de la Sirena, que els trec unes hores abans per descongelar i mai tenen ni una espina.
  • 1 advocat madur. Molt important perquè sinó semblaria un tàrtar de cogombre, així que assegureu el tiro.
  • 1 ceba petita.
  • Oli de sèsam.
  • Salsa de soja.
  • Mitja llimona.
  • pebre.
  • sal.
Manos a la obra

Talleu el salmó a 'taquitos' (important un bon ganivet!ja sigui jintsú o del mísmisim ikea, però ben afilat i sense serra) i reserveu. Ratlleu la ceba ben petita i barregeu amb el salmó en un recipient. Aquí poseu també 2 culleradetes d'oli de sèsam i una cullerada gran de soja (és aproximat depèn si us agrada més o menys condimentat, així que no tingueu por en tastar-ho abans de servir).
Per altra banda, peleu i talleu petit l'advocat, salpebreu i afegiu una mica d'oli d'oliva i un bon raig de llimona. Afegiu això al recipient de salmó i poseu a la nevera mínim una horeta.

Ara només cal posar en un plat bonic i si voleu acompanyar amb torradetes!



Salut, gon profit i gons aliments per aquest nou any que té regust a millora tot i la que està caient... Sitos!

5 comentaris:

  1. Queridos reyes magos.. he sido una buena seguidora del blog de Mon.. me podrá traer unos tuppers de tàrtar?? deliciós!
    Carme

    ResponElimina
  2. per la graaan pressió popular!obre un sorteig de tast de tàrtar a villa Sita, qui posi el millor chist es guanya una carmanyola!jajjaa no anava a ser taan fàcil!

    ResponElimina
  3. Muy queridisimos reyes majos:
    Yo tambien he sido un fiel seguidor(CREO QUE MAS QUE CARME) del blog de Sita Gastronomica,asi que a mi tambien me haria ilusion un par de tapers de tartar o de lasaña o pastis de pastanaga etc...
    Javi.

    ResponElimina
  4. Entra un hombre a un banco con un gato pequeño y grita"todo el mundo al suelo o aprieto el gatillo"
    Javi.

    ResponElimina
  5. Poc èxit els xists... així que tot i ser dolentissssimmm Javi ets el guanyador del tupper per ser l'únic en posar-ne un jejeje, viscaaa!!!si el vols compartir amb la Carme no us quedarà més remei que degustar-lo conjuntament a villa Sita i si voleu us ensenyo a fer-lo!sitos

    ResponElimina