Cercar en aquest blog

9 de gen. 2012

Primer risotto de l'any, de la dècada i de la vida superat amb èxit

Holas!

he inaugurat l'any amb un d'aquells plats pendents que et ronden pel cap i que no t'acabes de decidir a fer per covardia... un rissotto de xampinyons! i la veritat que a més d'alegrar-nos un diumenge amb regust a gintonic va sortir força bé.. així que amics i amigues valentia a la cuina i a la vida en general que després les coses no són tan difícils com semblen!!

Vaig treure la recepta del llibre Recetas sencillas para novatos y cocinillas del laboratorio Arzak del Xabier Gutiérrez que a més de ser econòmic té moooltes idees i receptes en un petit format, explicades senzilles,amb poques paraules i sense fotos et permeten arribar a bons resultats, així que molt recomanable! Us posaré la seva recepta a la que anomenen arròs melós, però la veritat és que jo ho vaig fer tot una mica a la lliure inspiració dominguera i per intuïció sense balança...



Ingredients
  • 200 g arròs (el que em va agradar d'aquesta recepta és que no calia un arròs especial, com el que s'acostuma a utilitzar pel rissotto, així que es pot fer amb el que tens per casa).
  • 500g de caldo de verdures o pollastre (jo en tenia un de molt fluixet fet per mi i el vaig aprofitar però segur que sinó el de tetrabrick segur que també és un bon apanyo)
  • 100 g de nata líquida
  • 30 g de mantega
  • 50 g de parmesà ratllat
  • 50 g de xampinyons o bolets
  • 1 ceba picada
  • sal
Manos a la obra

En un paella fonda foneu la mantega i daureu la ceba picada a foc lent. Quan agafi color poseu en el mateix recipient els xampinyons tallats com més us agradin i l'arrós i feu-hi un parell de voltes. Enseguida poseu la meitat del brou (si el podeu tenir a temperatura ambient o calentó millor) i aneu remenant suaument de tant en tant a foc mig-lent durant 15 minuts aproximadament (jo el vaig deixar uns minuts més perquè estava una mica dur, però depèn del tipus d'arròs..) afegint cullerots de brou a mesura que es va absorbint, penseu que ha d'anar tenint líquid però cal anar veient el gra d'arròs, no és una sopa.

Passat aquest temps i afegit el brou afegiu la nata i la sal i deixeu que s'impregni bé l'arròs durant 2 minuts remenant. Un cop fet això tanqueu el foc i afegiu el formatge tot barrejant amb carinyo i serviu beeen calent!!!

Cal estar pendent per anar remenant però no vam trigar més de mitja horeta en fer-ho tot, així que és un plat ràpid i amb bon resultat, no us sembla?


Ahhhh i hem arribat a les 3000 visites, gràaaacies!!

Salut, gon profit i Sitos!

5 comentaris:

  1. Al dia següent.. també està molt bo.. ha quedat com acabat de fer.. recomanable per carmanyoles!! :)

    ResponElimina
  2. Es pot fer peticions en aquest peazo de blog?
    Alguna recepta amb el Lekué? M'he l'acabo de comprar i necessito idees.

    Gràcies

    ResponElimina
  3. jajaja, hi taaant que es poden fer peticions!!teniu algunes receptes si busqueu a les etiquetes lekue (a sota a 'parlem de..') mentres preparo alguna propera entrega leukeniana aquí teniu un lloc on en podeu trobar: http://www.lekue.es/es/recetas/todas
    de res!

    ResponElimina
  4. L'Hostafrancs MAN acaba de copiar el rissotto pel sopar d'avui!!buenississim!!!

    Gràcies per inspirar els àpats dels Dimarts!

    ResponElimina
  5. Oh gran Sita!!! Quina bona pinta!!! la Beni Senior es una experta en risottos, ella tb hi posa esparrecs verds i si a mes del brou li poses una mica de vi negre.. Mmmmmm que bo!!!!

    ResponElimina