Cercar en aquest blog

26 de gen. 2012

Sopa d'all

Holas!!

per reconduir un incipient refredat i seguir amb la iniciativa del nou any de fer receptes que no havia fet mai, avui m'he aventurat amb una sopa d'all al Sita style... i he resultat ha quedat força bé!!regenera a moribunds!!



Ingredients
  • un bon grapat d'alls (depèn de gustos i colors com a mínim 6 o 7 i fins a 15 crec que pot ser adequat)
  • pa dur d'un altre dia o biscottes
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de pimentó picant
  • Una mica de pernil salat (2 o 3 llonzes)
  • 1 litre aprox de brou o aigua
  • 1 ou per cap
Manos a la obra

Peleu i lamineu els alls i els poseu a foc lent amb l'oli fins que estiguin una mica rossos (importaaant que no es cremiiiin!!). Quan ja estigui quasi fet afegiu el pernil fet a tiretes, i feu unes quantes voltes. Quan ja hagi deixat anar una mica d'oli afegiu el pa fet a trocets i remeneu fins que s'impregni bé a foc una mica més fort.

Doneu color amb la culleradeta de 'pimenton' i feu un parell de voltes sense deixar que es cremi, i enseguida aboqueu el brou fins que cobreixi i deixeu coure uns 10 minuts, i ja veureu com puja a ebullició i el pa agafa un textura gelatinosa. Jo, en el darrer minut he remogut amb una barilla batedora (un truquillo de ma mare) perquè m'agrada més aquesta textura.



Finalment, trenqueu dins l'olla un ou per cada persona i deixeu entre 1 i 2 minuts més al foc, i listo!! Serviu ben calent i ja veureu com poc a poc les galtes es van posant vermelletes...

Gon profit!salut i sitos.

1 comentari:

  1. Mmm Sita, quina bona pinta!!! volem veure una foto amb les galtes vermelles!!!

    ResponElimina