Cercar en aquest blog

17 d’abr. 2011

el meravellós reaprofitament:Oda a les croquetes

Holas!

els/les que em coneguin una mica sabran que tinc una feblesa especial per les croquetes, de tots colors i mides, m'encanten i tot i que encara no tinc el títol de la millor croquetaire del món (ostentat per la meva tieta) m'encanta provar combinacions noves i és un recurs al que no deixo de recórrer sempre que hi ha algun aprofitable rondant per la nevera, aquest va ser el cas: croquetes de pollastre amb crema de carxofes i parmesà.




Ingredients
  • Pollastre (en aquest cas jo tenia pit de pollo rondant per la nevera que en breu voldria anar a pastar solet)
  • Mitja ceba tendra
  • 2 cullerades de farina
  • mig litre de llet
  • una tassa de crema de carxofes i patata (que també tenia a la nevera mantenint converses amb el pollastre)
  • 2 cullerades petites de parmesà en pols
  • sal, pebre i un polsim de nou moscada
  • 1 ou
  • pa ratllat

Manos a la obra

Com no tenia massa temps vaig optar per la recepta ràpida i pràctica del totjunt, així que primer vaig tallar els pits de pollastre ben petitets (volia algo de tropezones així que res de triturar) i el vaig posar a la paella (en el meu cas al totpoderós wok) amb una mica d'oli per a que es daurés, quan va anar agafant color vaig ratllar la ceba i cap endins que hi falta gent posant al punt de sal.
Quan el polloceba està ja dauradet vaig posar les dues cullerades de farina remenant per a que agafés una mica de color però sense cremar-se!!un parell o 6 de voltes i afegim la llet sense deixar de remenar, durant gairabé uns 15 minuts corregint de sal i incloent el pebre i una mica de nou moscada.
Quan la beixamel ja estava consistent vaig afegir la crema de carxofa i patata (en un altre post ja indicaré com la vaig fer, molt senzilleta, però sinó en teniu podeu afegir des de crema de coliflor a puré de patates o verduretes) i a continuar remenant ritmosament i fent bola. Un parell de minuts més tard s'inclou el formatge i es manté al foc fins que tot estigui ben juntet i barrejat.
Un cop fet això només cal que guardem la massa tapada a la nevera por lu menos 6 horetes.
Passat el temps, escalfem oli abundant en una paella i mentre anem fent les croquetes segons la mida que vulguem, jo sóc partidària de fer-les grans.. herència familiar, i fetes les boletes les passem per l'ou batut i el pa ratllat i a fregir fins que quedin rosses com la barbie.
Les escorrem en paper de cuina i a menjar vigilant de no cremar-nos!

Si algú vol incloure la seva recepta pròpia com sempre serà benvinguda i benaventurada..

Bon profit, salut i bons aliments!sitos

2 comentaris:

  1. Hola Sita, jolin, ara ens quedem sense saber de que anaven les converses entre la senyora Pit i el senyor Pure, endeve... no tens cor!!!!
    jo normalment les faig per aprofitar el pollastre del brou de caldo, aixi que només pollastre i pernil i el passo per la picadora. He vist que es pot fer amb meitat de llet i meitat de caldo, però no he provat. Jo quan les faig, faig quantitats industrials i després congelo!! i quan venen de gust, cap a la paella, fregidetes amb oli ben calent fins que queden rosses rosses, com JO!!!
    Petons!!!

    ResponElimina
  2. jajaja Trich per un altre dia quedarà la conversa, surrealista serà segur...
    Així m'agrada recepta tradicional, espero algun dia provar un d'aquests tuppers amb delicies rosses!!muas

    ResponElimina