Cercar en aquest blog

28 d’abr. 2011

Bunyols de vent

Holas!

aquesta setmana santa on la astènia primaveral ha poblat casa pròpia i aliena han plogut bunyols de vent... n'he fet 2 vegades una casa als papis i l'altre per celebrar el sant amb els/les companys/es de feina i he de dir que progreso adecuadamente!!!

La recepta amb ingredients bàsics és molt senzilla però necessita d'altes dosis de paciència, carinyo i força al braç per remenar. La idea de fer-los va venir del record d'aquell dia a casa la Laia on ens vam posar les botes... precisament ella com a bona mestra i amiga cocinitas em va passar la recepta i jo l'he 'tunejat'.



Ingredients
  • 125 ml de llet
  • 75 g de farina
  • 60g de mantega
  • 3 ous
  • sal
  • anís sec
  • sucre
  • ratlladura de llimona
  • un polsim de canyella
  • oli d'oliva
Manos a la obra
 
Posar la llet i la mantega en un cassó al foc amb un pèssic de sal, la ratlladura de llimona i el polsim de canyella . Quan la llet bulli i la mantega s'hagi fos, afegir d'un sol cop la farina tamisada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de las parets del cassó.
Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Afegir-hi els tres ous amb la mateixa operació, d'un en un. Quan la massa estigui homogènia afegir un rajolí d'anís i remenar... en aquest punt el braç ja estarà cansat però ànims!!!
Ara només queda omplir la màniga pastissera o bé una bossa de plàstic (jo com encara estic en fase aprenent faig servir aquesta última fent un tall a la punta i un nus al extrem superior) i fregir petites porcions de pasta en abundant oli calent. Els bunyols creixen així que les porcions no han de ser massa grans, i en principi i segons el mite ells sols es donen la volta, però jo els vaig ajudar en alguns casos... quan estiguin rossos cal treure'ls i escorre'ls una mica amb paper de cuina en un plat.
Quan estiguin encara calents arrebossar-los amb sucre i ja està!!
 
Proveu-ho que val la pena!gon profit, bons aliments i salut!Sitos

3 comentaris:

  1. Avui Mon, a casa preparem els bunyols a veure que tal...
    Gordita

    ResponElimina
  2. Ja ho hem fet... necessitem millorar la nostra tècnica..jajajja.. gràcies!!
    Gordita

    ResponElimina