Cercar en aquest blog

10 de gen. 2011

Gyozaaaa

Holas!!

avui un dels èxits de la darrera collita de la Sita, són com pipes perquè te'n menjaries mil i a més vistoses i capaces d'alegrar qualsevol dia. També resultat dels curset de cuina japonesa de casa Elizalde, i ideals per tirar-se una mica el rotllo explicant que té dos moments de cocció, saltat i al vapor...

Els ingredients són fàcils de trobar en un super asiàtic, que ja sé que en breu us he de posar un llistat, així que no hi ha excusa!



Ingredients:

100 gr de porc picat
200 gr de col
1 ceba tendre
fulles de pasta gyoza (al super que jo vaig les tenen als congelats al costat de la pasta wonton per uns 3€, semblant a les de les crestes tradicionals però més elàstica... algun dia em proposaré fer-la jo mateixa...)

Condiment per la massa:
1/2 cullerada de salsa de soja
1/2 cullerada d'oli de sèsam (al super asiàtic hi ha ampolles de totes formes i mides, qualsevol val)
1/2 cullerada de sake
Mig all ratllat
un polsim de sal
un polsim de pebre

Salsa per acompanyar:
1 cullerada de vinagre d'arròs
1 cullerada de salsa de soja

Manos a la obra:

Primer bullim la col en aigua amb un rajolí d'oli, només un minutets que quedi tendre. Un cop 'al dente' l'escorrem bé, és important que tregui el màxim d'aigua possible, així que si cal axuxar-la una mica amb una cullera de fusta no ho dubteu!

Piquem la col amb la ceba, molt picadet, si volem ho podem passar una mica pel minipimer però intentant que no quedi massa aigua, és un puntet de motor i llest.

A aquesta pasta hi afegim la carn i el condiment per la massa (només cal que barregeu tots els ingredients que he posat) i ho barregem molt bé, remena, remena nena.

I ara ve el momentazo Ghost... netegeu-vos les mans i si voleu agafeu companyia per embolicar la massa amb la pasta gyoza.. no serà fàcil d'explicar això... buff...a veure cal posar al centre de la làmina de pasta una mica de massa perquè la doblegarem per la meitat (no molta perquè sinó costarà tancar) i mullant el dit índex amb aigua humidifiquem la meitat de la vora per a que pugui segellar bé. Ara només queda anar ajuntant els dos extrems doblegant-la per la meitat, intentant dibuixar a la part superior uns plecs com si fos un vano tot ajudant-se amb els dits i sempre evitant que quedin foradets al tancar-la per a que no s'escapi res!Si cal un cop feta l'obra d'art assegureu prement amb els dits que està ben tancada. No patiu la primera queda horrible però tot és qüestió de pràctica i sempre podeu inventar formes noves...

Un cop hagueu modelat poseu al foc una paella amb una cullerada d'oli, i al costat tingueu la tapa corresponent. Quan l'oli estigui calent poseu-hi les crestes per la base i daureu-les una mica, només cal que agafi color daurat per sota. Aconseguit el moment purpurina agafeu un quart de got amb aigua i aboqueu-lo a la paella tapant de seguida perquè esquitxa una barbaritat!oju!

Ara només cal esperar que s'evapori tota l'aigua amb la tapa posada i estaran llestes.

Per la salsa només cal barrejar els 2 ingredients i sucar les obres d'art!

Bé, si teniu algun dubte o voleu més pistes només les heu de demanar perquè no sé si he pogut reflectir que és un plat moolt senzill i boníssim!

Salut, bon profit i bons aliments!Sitos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada