digerint encara la setmana santa o els Sants 4 dies de festa us presento el meu estreno en els menjars tradicionals d'aquestes dates penitents, tot i que encara no estic del tot convençuda que no siguin un pecat dels grossos...
Aquesta és la manera com les vaig fer jo, hi ha milers de receptes, formes i colors, però a casa meva sempre s'ha aprofitat el pa sec, generalment de barra, i ja se sap que com a casa la mama...
Ingredients
(per 9 unitats si en voleu més... a multiplicar se ha dicho!)
- 9 llesques de pa dur d'entre 1 o 2 dits d'amplada
- mig litre de llet (jo vaig fer servir desnatada per allò de la operación bikini...)
- 1 branca de canyella
- canyella en pols
- cacao en pols
- pell de llimona
- sucre
- oli de girasol
- 1 ou
Manos a la obra
Primer infusionem la canyella amb el tros de pell de llimona sense la pell blanca, i un parell de cullerades de sucre. El temps del foc i la paciència és relatiu, però és important que no bulli fins a sortir com un heiser, en el meu cas va estar uns 10 minuts a foc mig i vigilant molt.
Apartem la llet del foc i esperem mínim mitja horeta a que es refredi, i en una safata posem el pa sec fins que s'impregni bé (en uns 5 minutets ja estarà sense sobrar res de llet), i seguidament passem cada llesca per ou batut amb un polsim de canyella en pols i el cacao.
Escalfem l'oli en una paella, i quan estigui ben calent anem afegint les torrades fins que quedin daurades. Les dipositem en un plat amb paper absorbent per a que reculli l'oli sobrant i en calent afegim per sobre sucre.
I amb compte de no cremar-vos ja teniu el vostre pecat llest! Sin pecado concebidas.
Salut!Sitos i gons aliments! Sita
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada