Cercar en aquest blog

8 de nov. 2011

tatakiiiii de tonyina amb advocat

holas!!

aquesta és una de les meves prefes i més celebrades receptes, la tonyina és un peix del que m'agrada disfrutar en totes les seves varietats i quan et topes amb un bon tall com el que em va portar la sra. mama és quasi delicte no preparar-lo ben poc fet...

Hi ha moltes receptes per fer un tataki, jo us posaré la que faig servir apresa al curs de cuina japonès més que amortitzat de la Casa Elizalde, amb l'afegit propi del advocat inspiració del que fan al Nomo.

El més important per a que surti bé és la qualitat del peix, els consells que a mi m'han donat per reconèixer és que no supuri gotes de sang, que tingui un bon color vermellós amb vetes de greix (no masses) i una bona textura que no sigui molt flonjo ni molt dur... i si això us sembla complicat res millor que preguntar a les nostres peixateres o peixaters que són experts! no es donen duros a quatre pessetes així que si la tonyina és molt barata... sospiteu.... Quan aneu a la peixateria demaneu un tall de tonyina per fer sushi, gruixuda d'uns 2 dits mínim i amb forma rectangular, i que us treguin la pell i les espines.



Ingredients
  • Tonyina, uns 400 gr.
  • sal i pebre
  • oli
  • 1 gra d'all
  • un tros de gingebre
  • suc de mitja llimona
  • salsa de soja
Manos a la obra

Netejar una mica la peça de tonyina amb paper de cuina i salar-la per tots els cantons deixant-la reposar uns 5 minutets. Un cop passats netejar la sal amb un tovalló de cuina de cuina sec.
Preparar una paella al foc amb una cullerada d'oli i al costat mateix tenir a punt un recipient amb aigua freda (millor si afegiu uns glaçons i tot).
Passar la tonyina per l'oli ben calent de la paella, saltar molt poc la superfície, uns 5 segons per cada costat, i quan estigui marcat posar enseguida la peça al recipient amb aigua una estona i assecar-lo amb un paper de cuina per assecar-lo.
Ratllar l'all i el gingebre i en un paper film posar la tonyina untada amb aquesta barreja i el suc de llimona. Embolicar el film i posar a la nevera uns 30 minuts.

Mentre farem el mousse d'advocat com si fos un all-i-oli, pelant l'advocat  i tallant-lo a trossos amb una raig de llimona, sal, pebre i oli, i afegint oli a mesura que anem donant potència amb la batedora fins obtenir la textura desitjada. També es pot posar l'advocat directament a trossos o prescindir d'ell però la combinació jo no me la perdria...

Un cop ha passat el temps de la tonyina la tallem en filets de més o menys 1 cm d'amplada i la posem en un plat posant l'advocat per sobre i amb un raig de salsa de soja al final.

Salut!gon profit i sitos!!

2 comentaris: