tot i que ja no és estiu encara coleja la calor i es poden trobar melons bons... així doncs aquí teniu un plat refrescant, senzill i una forma diferent de menjar fruita.
De receptes per una sopa freda de meló n'hi moltes, però després de diverses proves a mi la que més m'agrada és aquesta:
Ingredients
- Meló madur
- 100 ml nata líquida
- gotes de suc de llimona
- pernil salat
- sal
- pebre
És senzil i el resultat dependrà en bona part de si el meló surt bo o no, així que jo us recomano tastar-lo abans no sigui que feu tota la feinada per després assaborir una sopa de 'pepino'...
Depèn de quanta gent posareu més ingredients o no, jo us posaré les quantitats per aproximadament 4 persones... palmo más palmo menos...
Netegem el meló i el tallem a daus fins obtenir aproximadament un kg de carn de meló sense pell ni llavors.
Posem aquesta polpa en un recipient i la triturem amb el minipimer amb una velocitat mitjana i molt de carinyo (si voleu textures més fines podeu fer servir la una liquadora i un xino per després, però a mi amb el minipimer ja m'agrada).
Un cop triturat afegiu unes gotes de suc de llimona, un raig de nata líquida (diuen que més o menys uns 100 ml per kg de meló), sal i pebre i tornem a batre fins que tot estigui ben barrejat, i el posem a la nevera mínim un parell d'horetes per a que al servir-la estigui ben freda!
Just abans de servir posem els talls de pernil al forn o bé amb un micro amb grill amb paper fins que quedin cruixents (si les voleu posar en cru també queda bé però cuit dona un toc més de purpurina...) i les tallem a tires petites dins de cada bol o plat fons amb la sopa ben freda... i a menjaaar!!
Gon profit!salut i bons aliments!sitos
Hola Mon Sita, té molt bona pinta. La nata deu ser de la cuinar, no? o de la líquida per a muntar? no és que m'entusiasmin les sopes fredes, però té bona pinta, sembla com una revisió del clàssic meló amb pernil. Doncs Gon profit!!!!
ResponEliminasí Triche nata de cuinar!ja em diràs que tal ;) a mi m'encanta!sitos
ResponElimina