Cercar en aquest blog

12 d’oct. 2011

Lasanya de ricotta i més

Holas!

aquí va una recepta d'un dels meus menjars prefes... la poso aproximada perquè sempre vaig improvitsant una mica en funció del que hi ha a la nevera... però si sou persones fredes i calculadores podeu copiar la recepta en la que em vaig inspirar: http://tureceta.wordpress.com/2010/03/31/lasana-de-ricota-jamon-y-muzarella/

Això sí la Sita recomana el desmelene al ritme d'alguna bona música buscant nous ingredients!jo vaig afegir carbassó i xampinyons a la recepta.. així que imaginació al poder!!És un plat ideal per deixar preparat i només gratinar abans de començar l'àpat.



Ingredients
  • pasta de lasanya o canelons (jo vaig utilitzar la ràpida que no cal bullir només submergir en aigua calenta)
  • 250gr ricotta
  • salsa de tomàquet (jo en vaig fer servir una feta per mi, casolana, casolana oiga! amb uns tocs d'alfàbrega)
  • 2 llesques de pernil dolç
  • Una safata de xampinyons
  • Un carbassó
  • Formatge ratllat per gratinar
  • Nou moscada
  • Nous (unes 8 pelades)
  • Salsa beixamel (feu-ne una suau amb mantega, farina i llet)
Manos a la obra:

Mentre deixem a remull la pasta o la bullim (seguiu les indicacions del fabricant) cal preparar els ingredients de les diferents capes, com jo en vaig fer 3, són 3 passes diferenciades que podeu anar fent simultàniament si sou de moviments ràpids i cuidasos.
  1. Rentar i laminar els xampinyons i sofregir-los en una paella amb una mica d'all, sal i pebre. Un cop fets, escorre'ls i reservar.
  2. En un recipient barrejar el formatge ricotta amb les nous tallades a trocets ben petits (les podeu passar pel morter si voleu), un cop barrejat afegiu sal, pebre i un polsim de nou moscada, i reserveu.
  3. Tallar el carbassó a làmines i fer a la brasa fins que quedi tendre amb una mica de sal (jo vaig fer-lo d'aquesta manera per donar més contrastos de textures però si voleu el podeu fregir).
Un cop fet tot això, que porta una mica de temps així que paciència i somriures, agafem un recipient rectangular apte pel forn i al fons de tot posem una capa de pasta, a sobre repartim els xampinyons (pas 1) i tornem a posar pasta de lasanya.
Sobre aquesta pasta jo vaig posar el pernil dolç i per sobre la barreja de ricotta (pas 2) i una altra capa de pasta de lasanya.
La darrera fase és la del carbassó amb la salsa de tomàquet (pas 3) i tanquem la creació amb una capa més de pasta amb beixamel per sobre i formatge ratllat.
Ara només queda gratinar al forn amb unes nous de mantega i menjar amb gust i bona companyia...



Gon profit, salut i gons aliments!Sitos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada