aquí va una recepta d'un dels meus menjars prefes... la poso aproximada perquè sempre vaig improvitsant una mica en funció del que hi ha a la nevera... però si sou persones fredes i calculadores podeu copiar la recepta en la que em vaig inspirar: http://tureceta.wordpress.com/2010/03/31/lasana-de-ricota-jamon-y-muzarella/
Això sí la Sita recomana el desmelene al ritme d'alguna bona música buscant nous ingredients!jo vaig afegir carbassó i xampinyons a la recepta.. així que imaginació al poder!!És un plat ideal per deixar preparat i només gratinar abans de començar l'àpat.
Ingredients
- pasta de lasanya o canelons (jo vaig utilitzar la ràpida que no cal bullir només submergir en aigua calenta)
- 250gr ricotta
- salsa de tomàquet (jo en vaig fer servir una feta per mi, casolana, casolana oiga! amb uns tocs d'alfàbrega)
- 2 llesques de pernil dolç
- Una safata de xampinyons
- Un carbassó
- Formatge ratllat per gratinar
- Nou moscada
- Nous (unes 8 pelades)
- Salsa beixamel (feu-ne una suau amb mantega, farina i llet)
Mentre deixem a remull la pasta o la bullim (seguiu les indicacions del fabricant) cal preparar els ingredients de les diferents capes, com jo en vaig fer 3, són 3 passes diferenciades que podeu anar fent simultàniament si sou de moviments ràpids i cuidasos.
- Rentar i laminar els xampinyons i sofregir-los en una paella amb una mica d'all, sal i pebre. Un cop fets, escorre'ls i reservar.
- En un recipient barrejar el formatge ricotta amb les nous tallades a trocets ben petits (les podeu passar pel morter si voleu), un cop barrejat afegiu sal, pebre i un polsim de nou moscada, i reserveu.
- Tallar el carbassó a làmines i fer a la brasa fins que quedi tendre amb una mica de sal (jo vaig fer-lo d'aquesta manera per donar més contrastos de textures però si voleu el podeu fregir).
Sobre aquesta pasta jo vaig posar el pernil dolç i per sobre la barreja de ricotta (pas 2) i una altra capa de pasta de lasanya.
La darrera fase és la del carbassó amb la salsa de tomàquet (pas 3) i tanquem la creació amb una capa més de pasta amb beixamel per sobre i formatge ratllat.
Ara només queda gratinar al forn amb unes nous de mantega i menjar amb gust i bona companyia...
Gon profit, salut i gons aliments!Sitos
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada