amb regust al pas italià i post-adolescent de la Sita arriba la senzilla i lloada carbonara clàssica, senzilla i saborosa a parts iguals i sense ni pizquita de nata, italian style!
Es pot acompanyar amb diferent tipus de pasta seca o fresca, i és especialment adequada per la llarga, espaguetis o tallarins, com va ser el meu cas.
Ingredients
- Pasta
- 1 rovell d'ou ecològic per comensal
- cansalada fumada (abundant)
- parmesà (ratllat una cullerada gran per ou)
- sal
- pebre
- oli
Posem a bullir una olla per a la pasta amb abundant aigua amb sal però sense oli, i mentre en una paella sofregim la cansalada amb oli fins que quedi daurada, i reservem.
Batem els rovells d'ou amb la sal, el pebre i afegim el formatge, per emulsionar-ho tot.
Bullim al dente la pasta (és importantísssiisissisisisism que no quedi massa tova, mireu les indicacions del fabricant i si es fresca recomano deixar-la menys del indicat) removent a meitat de la cocció per a que no s'enganxi. L'escorrem i quan quedi eixuta la sofregim amb la cansalada, barrejant per a que agafi bé el gust. Quan estiguiben calenta i haguem impregnat bé tanquem el foc, i ben ràpid aboquem els rovells i removem amb força. Amb la pròpia escalfor de la pasta el ou es farà però no quallarà i quedarà molt cremós.
Pel meu gust no cal afegir més formatge, però si ho desitgeu, serviu calent i podeu posar per sobre un polsim de parmesà.
Salut, sitos i gons aliments!Sita
Hola Montse!!
ResponEliminaM'agrada perquè cadascú fa la carbonara al seu gust, jo personalment no m'agrada posar ou...
Gons aliments! ajjajaja Una abraçada.
Marc
Hola!!!
Eliminai taaaaant!!i gones confitures jeje
Abraçadota!