Cercar en aquest blog

27 de nov. 2012

la senzillesa de la carbonara

Holas!

amb regust al pas italià i post-adolescent de la Sita arriba la senzilla i lloada carbonara clàssica, senzilla i saborosa a parts iguals i sense ni pizquita de nata, italian style!

Es pot acompanyar amb diferent tipus de pasta seca o fresca, i és especialment adequada per la llarga, espaguetis o tallarins, com va ser el meu cas.



Ingredients
  • Pasta
  • 1 rovell d'ou ecològic per comensal
  • cansalada fumada (abundant)
  • parmesà (ratllat una cullerada gran per ou)
  • sal
  • pebre
  • oli
Manos a la obra

Posem a bullir una olla per a la pasta amb abundant aigua amb sal però sense oli, i mentre en una paella sofregim la cansalada amb oli fins que quedi daurada, i reservem.

Batem els rovells d'ou amb la sal, el pebre i afegim el formatge, per emulsionar-ho tot.

Bullim al dente la pasta (és importantísssiisissisisisism que no quedi massa tova, mireu les indicacions del fabricant i si es fresca recomano deixar-la menys del indicat) removent a meitat de la cocció per a que no s'enganxi. L'escorrem i quan quedi eixuta la sofregim amb la cansalada, barrejant per a que agafi bé el gust. Quan estiguiben calenta i haguem impregnat bé tanquem el foc, i ben ràpid aboquem els rovells i removem amb força. Amb la pròpia escalfor de la pasta el ou es farà però no quallarà i quedarà molt cremós.

Pel meu gust no cal afegir més formatge, però si ho desitgeu, serviu calent i podeu posar per sobre un polsim de parmesà.

Salut, sitos i gons aliments!Sita

2 comentaris:

  1. Hola Montse!!

    M'agrada perquè cadascú fa la carbonara al seu gust, jo personalment no m'agrada posar ou...

    Gons aliments! ajjajaja Una abraçada.

    Marc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!!!
      i taaaaant!!i gones confitures jeje
      Abraçadota!

      Elimina