Cercar en aquest blog

25 d’oct. 2012

Marmitako

Holas!

sense masses presentacions ni justificacions aquí va la versió Sita d'un marmitako senzill, però que tenia pendent... així que Aupa! adaptació de: http://www.hogarutil.com/cocina/recetas/pescados-mariscos/201106/marmitako-atun-8664.html i que segur que properament milloraré però com a primer apropament ràpid i senzill estava prou correcte!

Ingredients
  • uns 200gr de tonyina neta i a tacs (jo vaig utilitzar una bossa que tenia de la sirena descongelada prèviament i que va quedar força bé però segur que amb peix fresc guanya)
  • 2 patates grans
  • 1 ceba
  • 1 all
  • mig pebrot verd
  • mig pebrot vermell
  • 2 tomàquets madurs
  • 3 cullerades d'oli
  • sal
  • 2 gots d'aigua
  • julivert fresc o sec


Manos a la obra

Pelar i tallar totes les verdures en tiretes i daus, menys les patates. Posar una cassola al foc amb l'oli i afegir la ceba per sofregir una mica i quan estigui rossa afegir la resta de verdures, per fregir-les uns 10 minuts removent.

Mentre pelar les patates i tallar-les com per estofar posant en remull amb aigua. Passat el temps del sofregit afegir-les sense l'aigua amb les verdures i remoure. Afegir a la cassola l'aigua i posar al punt de sal, deixant coure a foc suau i mig tapat durant uns 30 minuts.

Passat aquest temps afegim la tonyina, néta i salda, i pugem el foc deixant coure poca estona, un minutet per a que quedi tendre.

I ara només queda servir calent i posar el cos a lloc!

Salu, sitos i gons aliments!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada